Jdi na obsah Jdi na menu
 


 

V ZAJETÍ OKULTISMU

 

               

magie.jpg

 

 Po revoluci jsem se zajímal o vše nové. Nejvíc jsem byl fascinován odvětvím, které se nazývá experimentální parapsychologie. Jedná se v podstatě o léčitelství, vyhledávání patogenních zón, stanovování diagnózy pacienta a podobně. V čem ale léčitelství ve skutečnosti spočívalo? Není to nic jiného než násilí proti člověku a jeho duši. Člověk nemůže léčit sám sebe, ale pomocí různých meditací a cvičení se stává prostředníkem mezi „uzdravující energií“ a pacientem. Podle představ léčitelů se léčitel při hluboké meditaci spojuje s vesmírnou energií, která do něho vstupuje hlavou.

Při takových meditacích jsem upadl do transu a cítil jsem, jak mě naplňuje obrovská síla. Bylo to stejné, jako kdyby do mě někdo nalil kbelík teplé vody. Ta energie se potom rozlila po celém těle. Samotná jóga nebo přímo relaxační cvičení, které se v józe používá, u mě fungovalo stejně. Teprve až později jsem pochopil, že mě nenaplňuje léčivá energie, ale že se mě dotýká démon.

 

Opravdu velké nebezpečí se skrývalo v tom, že jsem si myslel, že konám dobro pro ostatní lidi tím, že je léčím. Nebylo to nic jiného, než spolupráce s démony, kteří si mě pomalu zpracovávali podle svého a používali k tomu, aby se dostali k ostatním lidem.

 

Jestliže nyní věřím, že je Bůh, Ježíš Kristus a Duch svatý, vím také, že existují síly zla, kterým člověk může propadnout. Jen velice těžko jsem naslouchal Božímu hlasu, který mě nabádal, abych s tím skoncoval. Přestával jsem ovládat svou mysl a svou povahu a nebyl jsem schopen se svobodně k něčemu rozhodnout. Ve dne jsem nemohl myslet na nic jiného než na meditaci, v noci jsem slyšel hlasy a cítil jsem kolem sebe pohyb jiných bytostí. Vrchol všeho byly sny, ze kterých jsem se v noci probouzel hrůzou a často jsem upadal do transu. Všechno se postupně vymykalo mé kontrole a měl jsem strach, že se jednou už neprobudím.

 

Jednou jsem se zúčastnil přednášky bývalého psychotronika, který procházel tím samým, co já, a to v ještě větší míře. On si však uvědomil, v jakém nebezpečí se nalézá, a poznal, že Bůh k němu vztahuje pomocnou ruku. Pověděl mi, jak vydal svůj život Bohu a ten ho zachránil. Překvapilo mě, jaký měl v sobě pokoj a pohodu. Jaký to byl obrovský rozdíl proti mně.

 

Když jsem přišel domů, poprvé jsem se modlil k Bohu a prosil Ho o záchranu. Můžu vám říct, že pak následovalo nejhorší období mého života. Pronásledovaly mě vidiny a přeludy, které neměly obdoby. Prožil jsem měsíc hotového pekla na zemi.

 

Pak se vše najednou uklidnilo a já jsem se s vděčností obracel k Bohu za to, že mě zachránil. Již osm let žiji život vydaný Kristu, který se stal Pánem mého života.                                       

                                        

                                      Pavel Sirový, CÍRKEV BRATRSKÁ  Třebíč

 

 

lecitelstvi.jpg

 

 

 

Toto je skutečné svědectví bývalého léčitele. Alternativní léčebné metody bývají dnes stále častěji spojovány se světovým názorem, který je označován jako esoterika. Co toto slovo znamená? Původní význam tohoto slova vyjadřuje tajnou nauku pro zasvěcené, která má pomáhat pro nalezení zdraví, štěstí a sebepoznání. Je to určité synonymum pro okultismus. Už podvědomě cítíme, že slovo okultismus v  nás vyvolává negativní asociace a emoce, které přinejmenším mohou být označovány jako podivné a podezřelé. Na rozdíl od toho modernější slovo esoterika tento negativní emoční náboj neobsahuje.

 

V České republice, která čítá asi 10 mil. obyvatel, je v současné době dvakrát více léčitelů než v Anglii, která má pětinásobek populace. Kolem nás bují zájem o nadpřirozené, šíří se nová vlna náboženství, avšak nikoliv křesťanství, nýbrž oprášených okultních praktik a pohanských pověr, které přicházejí v novém moderním obalu. Člověk odmítá návrat k pravému Bohu, avšak potřebuje určité duchovní uspokojení. Satan proto činí vše, aby těmto lidem nabízel své zboží. Mnohé formy léčitelství jsou proto širokou bránou pro nový vstup okultismu a pohanství do naší společnosti, která stále více odmítá křesťanství.

 

Pro člověka je zdraví jednou z největších hodnot, kterou na této zemi má. Člověk je dokonce ochoten v honbě za plným zdravím se zaprodat Božímu nepříteli, protože heslo dnešní doby zní - zdraví za každou cenu. Vznikl tak nový druh náboženství, který zatlačuje křesťanství do pozadí. Hlavní problém léčitelství spočívá v tom, že pokud se zrovna nestanete obětí podvodníka (což by pro vás byla v duchovní oblasti velká výhoda), stanete se obětí satana! Satan není ten zlý čert z pohádky, ale velmi dobrý obchodník. Nabídne vám cokoli za vaší duši. Takže oběti léčitelů sice ve většině případů bývají uzdraveny na těle, ale naoplátku dostávají silný zásah v duchovní sféře. Každé tělesné uzdravení je kompenzováno převedením tělesné choroby na chorobu duchovní.

 

Možná namítnete, že některá léčitelská metoda vám pomohla, nebo že vám ji doporučil doktor či dokonce věřící člověk. Avšak otázka nezní – jak blízko mohu přijít k ohni, abych se nepopálil. Otázka zní – jak daleko být od ohně, který mi může ublížit.

 

Bůh nás ve svém Slově-Bibli důrazně varuje před okultismem. A pokud nás Bůh před něčím varuje, tak to jistě nedělá proto, aby nám něco důležitého zatajil, ale aby nás uchránil před hroznými následky, které my často zpozorujeme až když je už příliš pozdě!

 

 

 

 

fear_by_xoxchrystalxox.jpg 

 

 

 

 

http://kvs.websnadno.cz/Esoterika-duchovno.html  

(Více o působení temných sil najdeš v rubrice "Jsme ve válce" a "Vysvobozen z okultismu")