Jdi na obsah Jdi na menu
 


Návštěvní kniha

 

 

Zde mi můžete zanechat vzkaz. Nebo mi můžete napsat na email:

dotazy.kzamysleni@seznam.cz

Hanka

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Karel - Re : Brainwashing

naše evropská společnost od křesťanských hodnot upustila - zaplať pánbů ; křesťané Evropu proti Islámu vždy bránili - křižáckým tažením ; jak to bylo s potopou, to téměř nikoho nezajímá - mne jo, Kábrt je roztomilý člověk ; pro Boha není nemožné vůbec nic - třeba se umí v kulaté věž schovat do kouta ; lidské poznání se neustále mění - no jistěže a pánbů zaplať ; každý druhý chodí k psychologovi a bere prášky z problémů, na které je ta Vaše věda krátká - máte recht, Bible je delší ; Ježíš Kristus je jediná odpověď na všechny problémy člověka - včera jsem měl problém s mojí kočkou, přišlo na ní mrouskání ; Lačnět po nebi je přece naprosto přirozené - pro mne není, nejsem lačný nebe, spousta zajímavých lidí je naopak v pekle van Gogh, Einstein, Sokrates, to je rozhodně lepší společnost než v nebi, tam bude Duka a Kalvín a papežové a ty já jaksi nemusím ; moje názory Vám mohou být ukradené - pokud nebudou sdíleny na netu, tak jo ; Ano, mám se rád, jsem svůj, protože kdybych se neměl rád, nemohl bych mít rád ruhého. Neměl bych na to sílu. ; umíte všechno správně posoudit a rozhodnout - neumím, ale snažím se, ale nemám svatou knihu, aby mi pomohla, jsem na to sám ; Bible je vyzkoušená a ověřená milióny lidí - evangelíky, katolíky, svědky,.. a každý ji vidí jinak, je to taková knižní děvka ; pokoj a smíření s Bohem - zazpívejme si - hranice vzplála na břehu Rýna... ; Ani v nejmenším si nepřipadám morálně nadřazená - tak to mi opravdu spadl kámen ze srdce ; Bůh tu bude stále - to si říká i muslim ; křesťané jsou fakt divní lidi - to teda jsou a tuplovaní. Taky jsem byl kdysi divnej a tuplovaně tumpachovej ; Tady jde přece o moji duši - kde se v Bibli píše o duši. Nikde, tam je pouze z mrtvýchvstání v den posledního soudu. Hroby se otvírají a mrtví vstávají... Haleluja ;
můžete soudit moji víru, ale k čemu Vám to je - mně k ničemu ; Vy máte taky jenom tu svoji víru - tu jsem díky Bohu ztratil. Dnes už jen vím, že nic nevím ; Ujišťuji Vás, že nikdo by žádné kostely ani sochy neničil - no jen aby. Naposledy husiti. Českých knížek hubitelé lítí, plesnivina, moli,jezoviti a šup do Brixenu ; Bůh dává svobodu volby i za cenu toho, že to povede k pohanským kultům, či úplné absenci víry. Takový je Bůh. Tak to je fakt štramák. Má u mne plus. ; církev je plná lidí, kteří nejsou upřímní před Bohem, a tak je Bůh nechá dělat co se nepatří - a proto je v církvích takový čurbes, to jo ; Soudce je Bůh - nedej Bože, aby to byl muslimský Bůh. Pak by vás třeba odsoudil, že pijete víno.

Vy nejste papoušek, vy jste přímo nadaný loskuták posvátný (gracula religiosa - samička). Vy se vůbec neřídíte boží radou. Žena nemá mít moc nad mužem a poučení ať přijímá mlčky, s veškerou podřízeností - Timoteovi 2:11-12. A navíc ve 1.Korinským 11.kap. se praví, že každá žena modlící se nebo prorokující s nezahalenou hlavou hanobí svou hlavu. Jestliže se totiž žena nezahaluje, ať se také ostříhá. Je-li však pro ženu hanba, aby se ostříhala nebo oholila, ať se zahaluje. Chtělo by to prostě burku a nebo alespoň klobouk, a klobouky ženám náramně sluší.

Ženy by prostě měly ve shromážděních či na veřejných diskuzích nejlépe mlčet. Nemělo by se jim dovolovat, aby mluvily; mají se podřizovat, jak to říká Zákon - Nový.

http://www.novinky.cz/zena/vztahy-a-sex/297955-radim-uzel-bible-kniha-plna-hororu.html

S pozdravem Dámy noste klobouky, sluší vám velice váš obdivovatel Karel

Hanka - Re: Re : Brainwashing

Zdravím,

čekala jsem, že vyplodíte něco duchaplnějšího. Dost jste mě zklamal! Tolik otřepaných frází pohromadě už jsem dlouho neviděla – tak alespoň nějaké plus za Vaší snahu :-)

Ten závěr se Vám ale povedl! Myslím ty dva poslední odstavce. Je to sice ateisty často používaná poslední záchrana, když už nevědí kudy kam, ale budu předstírat, že je to z Vaší hlavy :-) Jinak, ten biblický verš, že žena nemá mít moc nad mužem, platí pro manželky a já svého manžela poslouchám. Nevím, jak je to u Vás.

Další věcí, která Vám asi uniká, je, že Bible by se měla vždy číst v kontextu s dobou a okolnostmi. Ano, apoštol Pavel to tak doporučoval (či spíše nařizoval), ovšem důvod byl ten, že tehdejší ženy neměly přístup ke vzdělání ani k Písmu, tudíž neměly k čemu se vyjadřovat. Dnes už je to jiné a v mnoha církvích jsou ženy kazatelky. Také jsem si vždy myslela, že internet je od toho, aby se lidé svobodně vyjadřovali, tak vážně nechápu, jakým právem byste to zrovna mně zakazoval. Jestli Vás to nějak rozčiluje nebo uráží, nemusíte to číst – nenutím Vás k tomu.

A pak – jak víte, že nenosím klobouk? Nebo že nemám oholenou hlavu? Vy mě snad znáte, Karle?

V pekle možná bude spousta zajímavých lidí, ale ti tam budou mít úplně jiné starosti, než aby si s Vámi povídali. Podotkl jste, že si každý (evangelikál, katolík, muslim, svědek Jehovův) vysvětluje Bibli po svém a tomu pak věří. To je fakt. Jak se tedy pozná, kdo z nich má pravdu? Odpověď je opět v Bibli. Skutečné poznání dává pouze Boží Duch – Duch svatý. A Ducha svatého získáme tak, že přijmeme Pána Ježíše Krista jako svého Spasitele a Jeho pak následujeme. Ten, kdo nepřijal Krista jako svého osobního Spasitele, nečinil pokání a nevyznává Mu neustále své hříchy, nemůže Bibli správně pochopit. Tudíž můžeme rovnou vyloučit všechny ateisty, stoupence New Age, muslimy (kteří mají společných pouze 5 knih Mojžíšových) a Svědky Jehovovy - z těch, které jste jmenoval.

Že v Bibli není řeč o duši? Jsou tam desítky odkazů. Například:

„A proto odstraňte veškerou špínu a přemíru špatnosti a v tichosti přijměte zaseté slovo, které má moc spasit vaše duše.“ (Jk 1,21)

„Bratři moji, zbloudí-li kdo od pravdy a druhý ho přivede nazpět, vězte, že ten, kdo odvrátí hříšníka od bludné cesty, zachrání jeho duši od smrti a přikryje množství hříchů.“ (Jk 5,19 – 20)

„Pak si řekl: ´Tohle udělám: Zbořím stodoly, postavím větší a tam nashromáždím všechno své obillí i ostatní zásoby a řeknu si: Teď máš velké zásoby na mnoho let; klidně si žij, jez, pij, buď veselé mysli.´Ale Bůh mu řekl: ´Blázne! Ještě této noci si vyžádají tvou duši, a čí bude to, co jsi nashromáždil?´ Tak je to s tím, kdo si hromadí poklady a není bohatý před Bohem.“ (Lk 12,18 -21)

Nebudu vypisovat všechno, ale pokud máte Bibli, můžete si najít další odkazy – je jich tam opravdu mnoho.

K těm výňatkům pana Uzla. Cituji: „Je typické, že všechny tyto příběhy neslyšíme z kazatelny jako slovo boží.“ On snad byl někdy na kázání, aby mohl prohlašovat, co je v křesťanských shromážděních typické? Očividně ne, protože o těchto věcech se káže poměrně často. Tohle všechno jsou věci, které každý křesťan dobře zná, avšak mezi ateisty kolují mýty typu: „Ti kdyby věděli to, co my, tak by nemohli věřit. Musíme jim otevřít ty jejich zaslepené oči.“ A každou chvíli čtu: „Jaká je skutečná pravda o Bibli?“, „Kdo vlastně napsal Bibli?“ nebo „Co nám tají církevní představitelé o Bibli?“ A když si čistě ze zvědavosti časopis koupím, tak zjistím, že jsou tam úplně normální věci, které buď v Bibli jsou anebo se dají dokoupit jako Mimobiblické spisy Starého a Nového zákona. Ale ta hromada blábolů kolem toho! Tomu může věřit jenom člověk, který Bibli nikdy nečetl – což je většina naší společnosti, žel.

Karel - Re: Re: Re : Brainwashing

-žena nemá mít moc nad mužem, platí pro manželky a já svého manžela poslouchám. Nevím, jak je to u Vás.

Já svého manžela neposlouchám, neboť nejsem žena, která jak známo jest má mlčet na veřejnosti - tedy i na veřejných sítích. A jestli se opravdu chcete něco naučiti, tak se doma zeptejte svého muže, ale předpokládám, že se nic kloudného nedozvíte, protože to vypadá, že je tak říkajíc pod pantoflem. Je to hanba takhle se podivně rozpovídat. A teď vám to přeložím do papouškoviny : „Ženy vaše ve shromážděních ať mlčí, nebo nedovoluje se jim mluviti, ale aby poddány byly, jak i zákon praví. Chtějí-li se čemu učiti, ať se doma zeptají svých vlastních mužů. Je hanbou pro ženu mluvit ve shromáždění“ (1K 14,34.35)

-Další věcí, která Vám asi uniká, je, že Bible by se měla vždy číst v kontextu s dobou

Určitě máte pravdu. Charles Darwin, když ještě žil by z Vás měl určitě radost. Katolíci jsou pokročilejší, už pochopili, že praotec Noe (mimochodem kořala) žádnou loď ve skutečnosti neudělal. A i kdyby, tak by se mu tam ty miliony zvířat prostě nevešly. Rovněž je dnes zcela vědecky dokázáno, že když člověka schramstne ryba, tak by teoreticky neměl v jejím břiše přežít tři dny. Ale pozor, na všechno má fanatik vysvětlení. Tím je magické slůvko Zázrak. Ano, pomocí tohoto kouzelného slůvka odstraníme všechny problémy, vznikající při studiu posvátné knihy.

-tehdejší ženy neměly přístup ke vzdělání ani k Písmu, tudíž neměly k čemu se vyjadřovat. Dnes už je to jiné.Také jsem si vždy myslela, že internet je od toho, aby se lidé svobodně vyjadřovali, tak vážně nechápu, jakým právem byste to zrovna mně zakazoval.

To musela být krásná doba. Žádná elektřina, svíčky na stole, mlčící ženy, muži studující bible... Já vám mluvit nezakazuji, to vám zakazuje vaše svatá kniha. Naopak, mně se líbí, když ženy mluví, a když to jejich mluvení má navíc hlavu a patu, tak jsou prostě boží. A o internetu máte mínění správné, svoboda vyjadřování je v pořádku.

–jak víte, že nenosím klobouk? Nebo že nemám oholenou hlavu? Vy mě snad znáte, Karle?

Nevím, zda máte klobouk řádně zakoupen, ale jestli ano, noste jej. Oholenou hlavu určitě nemáte, a kdyby vás to někdy napadlo, doporučuji na ni vytetovat nápis K ZAMYŠLENÍ.

-V pekle možná bude spousta zajímavých lidí, ale ti tam budou mít úplně jiné starosti, než aby si s Vámi povídali.

Jistěže, Vincent bude určitě malovat vohnivé kotle, Einstein vytvoří novou pekelnou teorii a Paganini bude k tomu pekelně hrát. Na plané tlachání skutečně nebude čas. Zato v nebi, aby nebyla nuda, se budou studovat bible, Duka bude vésti učené disputace s Martinem Lutherem a všichni věřící se naučí bečet jak ovce, aby si je svatý František nespletl s Vlky. Ale nejsem si tak zcela jistý, zda František v nebi bude, on měl rád zvířátka a tvrdil, že mají duše, tak to on asi bude taky v pekle:-)

-Podotkl jste, že si každý (evangelikál, katolík, muslim, svědek Jehovův) vysvětluje Bibli po svém a tomu pak věří. To je fakt.
Jak se tedy pozná, kdo z nich má pravdu? Odpověď je opět v Bibli. Skutečné poznání dává pouze Boží Duch – Duch svatý.

Omyl. Skutečného poznání je možno dosáhnout jedině přes omyl. Zeptejte se na to vašich věřících vědců. Jsou-li to skuteční vědci, odpoví stejně. Bez ohledu na jejich vyznání. Kopernikus pochyboval o správnosti Ptolemaia. Einstein pochyboval o Newtonově teorii. Darwin ačkoliv sám věřící pochyboval o Genesis. Toto jsou opravdoví vědci.

mama - Re: Re: Re: Re : Brainwashing

Karle, čtu si Váš příspěvek Hance a koukám, jak sočíte proti ženám, nebo se mi to jen zdá? Vy byste vážně chtěl, aby ženy byly "němé"? I ty, co vědí a znají více než Vy? Čeho se bojíte?

Odvoláváte se na dopis Pavla Korinťanům, víte jaké to bylo hříšné město z pohledu historie? Stačí, když jen kouknete na wikipedii:
Z tohoto slavného období Korintu pochází věta: „Ou pantos plein es Korinthon“, což lze volně přeložit jako: „Ne každý může jít do Korintu“, čímž je připomínán zdejší nákladný životní styl. Město bylo proslulé svými kněžkami – prostitutkami z Afroditina chrámu, které dopřávaly potěšení bohatým obchodníkům a mocným politikům během jejich cest do Korintu. - http://cs.wikipedia.org/wiki/Korint
Z dopisu Pavla vyplývá, že bylo potřeba v Korintu nastavit nějaká pravidla. Každý sbor byl něčím specifický.
Apoštol Pavel ale řekl i tato slova: "Neboť jako je žena z muže, tak také muž skrze ženu, a to všechno je z Boha".

Dále píšete, že Noe, žádnou loď neudělal a důkaz je jaký? Když si projedete například jen internet, zjistíte, že se Noemova Archa našla.
http://www.knihy-a.cz/5437/noemova-archa-byla-nalezena-pohrbena-ve-vysce-1900-m-nad-morem
K Vašemu výroku, že Noe byl "ožrala", ano opil se, ale nevěděl, že se opije. Jak tu Bibli čtete, když Vám hodně uniká? Do potopy nepršelo a Země byla v oparu, proto nebylo jasně vidět na obloze hvězdy, měsíc ani slunce a na Zemi neprobíhal proces kvašení, což začalo až vody spadly, vypršely se v Potopě a přírodní podmínky udělaly své a tak i šťáva z hroznů zkvasila a působila, jako alkohol.

Karle, už jsem Vám psala, že je jedno, jaké má křesťan poznání, pro křesťana je důležitá víra, naděje a láska. A největší z nich je láska.

Také někde zmiňujete různá náboženství a je mezi nimi opravdu rozdíl. Když vezmete jen náboženství v Indii, kde lidé věří v reinkarnaci a na karmu. Proto je tam vidět tolik postižených bez pomoci, lidé věří, že odčiňují karmu, nikdo jim nepomůže a sociální systém je slabý. Jak kruté náboženství.
Na rozdíl od křesťanství, kde je milosrdenství a láska.

Karle, stejně stále nevím o co Vám jde? Chcete prosadit nějaké své poznatky, svou pravdu, o které jste přesvědčený, že je ta jediná? Ale to je pak fanatický přístup.
Pokud se chcete něco dozvědět, nebo naopak něco sdělit, jde to i způsobem rovnocenným a nejlépe jedno téma po druhém.

Myslím, že je škoda, že jste se ještě nepodíval na stránky docenta Krále, hodně byste se dozvěděl a nebylo by to vůbec na škodu, jen nepřistupujte k druhému s předsudky.
Myslím si, že stále něco hledáte, že stále s něčím nejste spokojený, prostě mi to plyne z Vašeho písemného projevu. Mějte se, mama.

Karel - Re: Re: Re: Re: Re : Brainwashing

-Vy byste vážně chtěl, aby ženy byly "němé"?

Já ne, to bible to chce.

-I ty, co vědí a znají více než Vy? Čeho se bojíte?

Já vím, že nic nevím a neznám. Bojím se jenom lidské blbosti.

-Odvoláváte se na dopis Pavla Korinťanům, víte jaké to bylo hříšné město z pohledu historie?

Tak to je jasné. Když je to Korinťanům, tak to není tedy pro nás. Právě jste mi vysvětlila, že ty dopisy pro dnešní lidstvo již neplatí.

-Dále píšete, že Noe, žádnou loď neudělal a důkaz je jaký? Když si projedete například jen internet, zjistíte, že se Noemova Archa našla.

Taky jsem to četl, dokonce tam našli kostru zkamenělého ptakopyska. A dinosauří vejce.

-K Vašemu výroku, že Noe byl "ožrala", ano opil se, ale nevěděl, že se opije. Jak tu Bibli čtete, když Vám hodně uniká? Do potopy nepršelo a Země byla v oparu, proto nebylo jasně vidět na obloze hvězdy, měsíc ani slunce a na Zemi neprobíhal proces kvašení, což začalo až vody spadly, vypršely se v Potopě a přírodní podmínky udělaly své a tak i šťáva z hroznů zkvasila a působila, jako alkohol.

Tak to je fakt síla. Zpravidla, když je Země v oparu, je hodně teplo, protože infračervené záření nemůže unikat do vesmíru a odráží se zpět. To určitě znáte, když je zataženo, je tepleji. Každý by si řekl, že kvasinky budou tedy aktivnější. Ale je to jinak. Noe totiž ty kvasinky jako zvláštní živočišný druh převážel na arše a nezřízeně chlastal vinný nealkoholický mošt, neb bylo teplo a měl velkou žízeň. Po přistání ovšem láhev s kvasinkami rozšlápl mamut, který se již nemohl dočkat toho, až dojde na Sibiř a tam v klidu vymře. Tak se tedy kvasinky znovu dostali ke slovu a Noe se ožral tak moc, že jej dokonce museli přikrýt, aby mu nebyl vidět... Dál už to nechci komentovat. A protože vlastně přežila pouze jeho rodina, všichni lidé jsou vlastně pokrevní bratři a sestry nechtěného ožralky. Proto je ten svět dneska tak zkažený. Proč ten bůh jen ty kvasinky stvořil? A Noe zachraňoval.

-Karle, už jsem Vám psala, že je jedno, jaké má křesťan poznání, pro křesťana je důležitá víra, naděje a láska. A největší z nich je láska.

Láska (rozumějte agapé nikoliv eros) je samozřejmě největší dobro pro každého člověka. Ale to snad nemá s vírou nic společného. Lásky je schopen i hinduista, křovák či pes.

-Také někde zmiňujete různá náboženství a je mezi nimi opravdu rozdíl. Když vezmete jen náboženství v Indii, kde lidé věří v reinkarnaci a na karmu.

No a proč ne. Třeba po smrti zjistíte, jak strašně jste se sletla, že jste nalítla právě křesťanskému bludu. Až se třeba po reinkarnaci vrátíte zpět na Zem, může tu být peklo. Zkažená voda, stromy pokácené, příroda zdevastovaná, všude sámý asfalt a beton, však si to dokáže představit. Nebo naopak budete v ráji. Třeba mají pravdu, že máme být vegany a neubližovat zvířátkům. Hospodin chtěl pořád krvavé oběti, lidem doporučoval zabíjet nepřátele včetně jejich dětí. To tam je, v tom starém zákoně. Jestli jíte maso, můžete mít špatnou karmu a pak váš čeká beton. A nevěřte mi pořád, dělám si legraci:-) Nebo ne? Kdo ví...

mama - Re: Re: Re: Re: Re: Re : Brainwashing

Karle, Karle, možná byste si mohl založit své stránky a psát si tam a psát si tam a psát si tam. Co Vaše paní, jakýpak má s Vámi život?
To je velká pravda, co jste o sobě napsal: "vím, že nic nevím", znáte se myslím dobře.
Bible chce aby byly ženy němé? To jste plácl jen tak, viďte?
A k té potopě a přírodním podmínkám, ty byly opravdu odlišné a nemůžete je srovnávat s nynějšími.
Bible říká: "oddělil vody od vod" a ty vody spadly až v potopě, tady bylo úplně jiné klima a všude stejně, proto lze najít v ledovci nějaké zmrzlé zvíře, se zeleným v žaludku.
Říkám stále, špatně si Bibli čtete.
Budu to dělat, jak píšete, nebudu Vám věřit, zřejmě si opravdu děláte legraci, ale z koho? Z lidí nebo ze Stvořitele? Je to Vaše svobodné rozhodnutí, Vy to jistě očistíte v reinkarnaci, co? Tak se mějte, myslím si, že Vaše příspěvky nestojí za hovor a nemá cenu na ně odpovídat. mama

Hanka - Re: Re: Re: Re: Re: Re : Brainwashing

Víte, Karle, také si myslím, že byste si měl založit vlastní stránky, protože je úplná škoda, nechávat si taková moudra pro sebe a já to asi dostatečně neocením.

Nebudu s Vámi polemizovat o tom, proč se Noe opil. Prostě proto.V Bibli není uveden důvod. Některé biblické výroky jsou prostým konstatováním skutečnosti, což mimoděk zvyšuje její věrohodnost. Kdyby to všechno byly jenom nějaké vymyšlené báchorky, tohle by tam nebylo. Jak sám vidíte, je to tam napsáno zdánlivě bezúčelně a tudíž by to tam vůbec nemuselo být. Divné, že?

Kdo ví, Karle, jak byste se choval Vy, kdybyste zažil to, co Noe. Jsou totiž situace v životě, které člověk nezvládne se ctí a je i docela dobře možné, že nějakou opravdu těžkou situaci už jste zažil i Vy. Nevím, možná jste to zvládl lépe než Noe a nemusel jste se opíjet. Pokud ano, můžete na sebe být náležitě hrdý. I když, Vy jste neviděl umírat celý Vám známý svět. To musela být pořádná zátěž na psychiku. A že žádná potopa nebyla? Na to jste přišel jak? Vyprávění o katastrofální potopě, při které zahynulo vše živé, kromě několika lidí a vybraných zvířat plujících na plavidle, koluje tisíce let po celém světě ve všech národech a kmenech. Celkový počet příběhů, které líčí potopu světa je kolem 270! Není to tedy vymoženost pouze Bible. A to, jak si to vysvětlují někteří vědci Vám podobného smýšlení, je věc jiná.

A opět - to, že někdo v něčem selže, neznamená, že s ním Bůh skončil. Bible je takových příběhů a situací plná právě proto, abychom si uvědomili, že s nikým z nás ještě neskončil. Ani s Vámi. Ale Váš jednoduchý způsob uvažování říká toto: „Jednou se opiješ – jsi ožrala.“ Kdyby se na to Bůh díval stejně jednoduše jako Vy, tak už by dávno žádné lidstvo nebylo, protože každý z nás hřešil vícekrát než pouze jednou za život a tím pádem bychom všichni museli mít na čele nálepku – beznadějný případ, odepsat! Země je plná takových beznadějných případů – tak co s ní? Co se vším tím peklem, které jsme tady vytvořili? Zlikvidovat. Je vážně divné, že to Bůh ještě neudělal, že? Asi nejspíš bude opravdu milosrdný a trpělivý. . . Ale nebojte! I Boží trpělivost má své hranice a jednoho dne přijde a s Ním i jeho soudy. Zatím ale máte pořád čas, pak už ho mít nebudete.

Zkrátka, všichni jsme beznadějné případy, pohlížíme-li na věc lidskýma očima. Stejně jako já Vám, tak i Vy mně se jevíte jako beznadějný případ, kterému nemá smysl cokoli dalšího psát. Neustále se opakujete a pořád dokola píšete jedno a to samé. Tak nic nepište, když nemáte co nabídnout. Nemusíte to nutně dokazovat slovy. V komentářích výše i níže (nyní je orientace pro nezasvěceného čtenáře už dost nepřehledná, což způsobuje nastavení stránek, které je už dané) jsem se Vám pokusila některé věci vysvětlit, ale zdá se, že marně. Nevím, jestli to po sobě někdy čtete. Pokud ano, tak musíte nutně vidět, že Vy vlastně všechno jenom negujete a to často pouze tak, že napíšete první věc, která Vás napadne. A vzhledem k tomu, že jsou to mnohdy úplné nesmysly, maskujete to za humor, což má za úkol moje argumenty zesměšnit s minimálním množstvím námahy. Jestli Vám takový způsob komunikace připadá na úrovni, tak to je mi Vás vážně líto. Mám z toho totiž dojem, že se jenom chcete s někým pohádat, protože si momentálně potřebujete ulevit nebo zabít nudu. . .

Karel - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re : Brainwashing

Musím se opakovat, protože se chci dozvědět, jak to vlastně všechno je. Hádat se nechci, ale chci se dozvědět pravdu, od ženy, která se dovede zamyslet. Tak já tedy některé nezodpovězené otázky zopakuji :

Proč se vstává z hrobů, když existuje duše ?

Má se číst bible v kontextu s dobou? A jestli ano, proč věřící kydají hnůj na paleontologii, astronomii, biologii, geologii a další neméně zvučné vědy?

Jak Noe zachraňoval zvířata z opačné strany zeměkoule. Zeměkouli tuším už berete, ještě ve středověku se podle bible dokazovalo, že Země je placatá:-) To mu je Hospodin nanosil přes celý svět nebo Noe ty zvířata osobně po celém světě pochytal?

Proč Hospodin doporučuje zabíjet děti nepřátel vyvoleného národa?

A na závěr třeba nějakou otázku novou - Kdo rozhodl o tom, že Jidášovo evangelium a Esejské evangelium míru do bible nepatří? Jsou evidentně časově bližší Ježíšově době než ty čtyři známé a prokazatelně pravé.

Hanka - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re : Brainwashing

Pane Karle, jestli opravdu stojíte o odpovědi na tyto otázky, můžete mi napsat na mail, který je hned v úvodu návštěvní knihy. Ráda si na Vás udělám čas a můžeme to postupně všechno probrat. Také se nechci hádat, ale chápete snad, že už mě nebaví čelit Vašim neustálým narážkám a útokům. Navíc, cokoli napíšu, tak překroutíte a obrátíte proti mně, takže s Vámi napříště budu komunikovat jedině přes mail. Pokud ovšem budete mít zájem.

Přeji Vám pěknou neděli!

Hanka


Karel - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re : Brainwashing

Paní Hanko, opravdu o tyto odpovědi stojím. Ale veřejně pokud možno prosím. Nevím, jaké máte vzdělání, ale podle vašeho uvažování bych tipoval, že vysokoškolské. A jak známo, posudky na jakékoliv práce mají i oponenta. Bez oponenta k žádnému zamyšlení totiž zpravidla nedochází.

mama - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re : Brainwashing

Karle, vidím, že jste stále hledající. Buď pravdu z Bible nebo spory. Dovolím si něco málo odpovědět, ale jak stále říkám, nedostatečně si čtete v Bibli. Tak tedy o Noe a zvířatech, opravdu Noe neběhal po Zemi a nenaháněl zvířata, přečtěte si, co říká Bible:

"Gn 6:20: Z ptactva podle jeho druhů, ze zvěře podle jejích druhů a ze všech zemských plazů podle jejich druhů pár od každého druhu přijdou k tobě, aby byli zachováni při životě......"

(Proč se vstává z hrobů, když existuje duše ?)
Otázka nezní konkrétně. Pokud myslíte například vzkříšení Lazara do lidského těla, tak zde platí "mrtví spí a neví nic", protože prvotina byl Ježíš Kristus, první vzkříšený, který se vrátil k Otci, nikdo jej nemohl předejít. Nyní je Králem, byla mu dána veškerá moc na Zemi i na Nebi. Všichni kteří zemřeli před Ježíšem spali v hrobě, a čekali až se splní proroctví a přijde Ježíš a vykoupí lidstvo od smrti. Proto Ježíš, slíbil apoštolům, že jde k otci, aby jim tam připravil místo, kde bude on, aby i oni byli, neboť v nebi mnozí příbytkové jsou.

(Proč Hospodin doporučuje zabíjet děti nepřátel vyvoleného národa?)
Nejen doporučoval, v některých případech to dokonce Bůh přikázal. Ale vždy se Boha na to představitelé Izraelitů ptali, jak Mojžíš, Jozue, David a jiní, jak naložit s národy, s kterými bojovali. Byly národy, které sami přišli v míru, jako Gabaonité a někteří jiní a žili vedle sebe v pokoji. Ale pokud takové národy provozovali démonismus, děti obětovali modlám, například Molochovi a stavěli se do odporu proti Bohu izraelitů, nenechali je v klidu svým územím projít a postavili proti Izraelitům vojsko, tak nebylo vyhnutí.

Jsou jistě mnohé historické knihy, které nejsou součástí Bible, pokud nebyly psány pod inspirací.
Karle, znovu píšu, co říká apoštol Pavel: "kdybych měl všechno poznání a lásky bych neměl, nic nejsem.".

Vidím, že chcete poznávat, ale bez lásky to před Bohem nic není. Každý má dar porozumění jiný, důležitý je postoj srdce, víra a láska. Nevypisuji všechny detaily, na to zde není prostor. Tolik z mého poznání písma.
Modlete se, čtěte si Bibli a proste o porozumění. Pavla

Karel - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re : Brainwashing

Tak už to chápu, podle Gn 6:20 z celé zeměkoule k Noemu přišli všechna zvířata světa. Vezmeme-li si však takového ptakopyska prapodivného z Austrálie, musel mít z zřejmě raketový pohon, aby včas k Arše dorazil. A z Ameriky takový chřestýš musel cestovat na hřbetě bizona, který to ale do Edenu musel vzít přes Aljašku a Kamčatku. Ale nevím si rady s lenochodem z Afriky, jak ten tam přicestoval, nevím, nevím. Třeba se svezl na gepardovi. A lednímu medvědovi muselo být strašné horko, možná ho Noe ovíval vějířem.

S tou duší - paní Hanka mne přesvědčila, že se v svaté knize o ní píše. Dokonce citovala. A také se tam někde píše o tom, že mrtví z hrobů budou p�

mama - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re : Brainwashing

Karle, sám víte, že píšete nesmysly.
Před potopou bylo na Zemi všude stejné klima a tudíž žily všechny druhy zvířat všude, to jen tak zhruba a nemusely létat tryskovou rychlostí, aby se dostaly k Arše. Mimoto Noe se věnoval stavbě Archy 120 let. Jenže to bych tady mohla rovnou zkopírovat celou Bibli, protože se Vám asi zde líp čte, než doma na gauči s Biblí v ruce. Ale zde není takový prostor.
Dám sem odkaz na odpověď podobného dotazu, jako je ten Váš, počtěte si:

http://www.hcjb.cz/07_O_stvoreni/03_Veda_a_Bible/0703003.html?table=O_stvoreni&nr=1002

Myslím, že je rozumné napsat paní Hance mejlíkem, protože si myslím, že zde není taková kapacita volného prostoru a nezbylo by místo pro jiné tázající.
Nebuďte, jako malé dítě, které si dupne nožkou a křičí "já chci a já chci". Jste snad dospělý člověk.

Za další si myslím, že máte tendenci víru druhého zesměšňovat, ale je to jen tím, že nic nevíte, nic neznáte a zřejmě je Vaše srdce zatvrzelé. Ale i Bible říká: "Kdo škodí, škoď ještě; a kdo smrdí, smrď ještě; a kdo jest spravedlivý, ospravedlni se ještě; a svatý posvěť se ještě." Zj 22:11.
Takže, každý se vykrystalizuje do své skutečné podoby. Víte, Bible říká, že víra je dar a dary se nedávají těm, co zesměšňují dárce.

Mat. 7:6 - "Nedávejte svaté věci psům a neházejte své perly před svině, aby je snad svýma nohama nepošlapaly, neotočily se a neroztrhaly vás."

Víru lze získat touhou a ochotou hledáním Boha. Kdo klepe na dveře, může vstoupit a poznat Boha.

Ale pokud se chce někdo jen vysmívat, můžete, ale nic se nenaučí, jako dítě, které chodí za školu a nenaučí se číst, počítat a psát. Jak se potom může naučit násobit a dělit, počítat rovnice, pravděpodobnost a kombinatoriku atd.?

Vy pletete hrušky s jabkama, skáčete od tématu k tématu. Takto to nejde ani ve škole. A Bible je pro nás učebnice. mama

zde je rada:
Bůh se staví proti pyšným, ale pokorným dává milost.
Pokořte se tedy pod mocnou Boží ruku, aby vás povýšil v příhodný čas.

Karel - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re : Brainwashing

Víte Hanko, ona taková Eva v ráji se také toužila zamýšlet. Místo toho, aby si upletla z banánových listů parádní klobouk, aby se Adamovi líbila, tak chtěla najednou všechno vědět. A pomocí mluvícího hada (c)TM utrhla jablko ze zakázaného stromu poznání. Druhou její velice špatnou stránkou bylo, že kromě toho poznání chtěla i nesmrtelnost. Naštěstí to druhé jablko neukořistila. A co z toho vzešlo? Potopa. A odnesla to zvířátka, s kterými si dal Hospodin takovou práci je vyrobit. Já se tomu novozákonnímu textu vůbec nedivím, když bůh zakazuje ženám mluvit veřejně na shromážděních. Ony se tam ty kazatelky zamýšlí a boha to uráží. Ony zkrátka nedodržují jeho doporučení. Jedna Eva stačila jej pořádně naštvat.

Ty zvířata bych také lépe nevysvětlil. David Attenborough by vám oběma vřele poděkoval.

mama - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re : Brainwashing

Karle, to je zřejmě reakce na mně.

Stejné klima Vás nenapadlo? To je proto, že si tu Bibli nečtete.
Copak není lední medvěd i v Pražské ZOO? On tam je, možná jste ho i viděl a nežije zrovna v ledovci a přesto nezemřel, a to si myslím, že v hustém lese by mu bylo líp.

Začněte si číst knihu genesis, pomalu a pečlivě. Když Bůh oddělil vody od vod, tak zde bylo více souše a kontinenty vypadaly jinak. Ty vody nad zemí spadly až v potopě, do té doby nebylo vidět slunce, měsíc ani hvězdy. Do potopy také nikdy nepršelo. Po potopě Noe prvně uviděl slávu hvězd, měsíce, slunce a hloubku vesmíru atd. atd.

K těm zvířatům, to jste opravdu vedle. Chcete křížit koho? Koně a krávu? Nebo psa a kočku? Z takových křížených potomků vznikne druh, který se dále množit nemůže, to nelze, dobře to Bůh zařídil.

Psala jsem Vám, že je Bible psaná v symbolech a předobrazech atd.
Nyní tedy k Novému Zákonu a ke slovům pána Ježíše, který mluvil v podobenstvích.
Mt 13:34: To všechno mluvil Ježíš k zástupům v podobenstvích a bez podobenství k nim vůbec nemluvil,.....
Víte, co je podobenství?
Podobenství je forma alegorie. Spočívá ve vyjádření obecné myšlenky, životní moudrosti, mravního ponaučení apod. na základě podobného výjevu či příběhu. http://cs.wikipedia.org/wiki/Podobenstv%C3%AD

Takže pokud pán Ježíš říká: "přinesl jsem meč, abych rozdělil..."
Tak je to obrazně řečeno, že v rodinách nebudou za jedno. A to se plní. V rodině může být ateista, věřící křesťan nebo třeba budhista. Jak to v takové rodině dopadne si může domyslet. Ale nebude to daleko od toho, co řekl Ježíš, asi to nebude ve většině rodinách pokojná domácnost.
Vždyť to stačí číst tady, jak pokojně jsou přijímány slova věřících.

Podobenství o perlách jste okamžitě vztáhl na sebe, alespoň vidíte, jak mocné je Boží slovo.

Píšete, že poznání Boha se neděje díky Bibli? No, jistě Boha můžeme poznat také z přírody, z vesmíru, z jeho díla, co stvořil. Ale víc nic konkrétního.
Jenže Bible je dopis od Otce, tam nám píše, jak nás má rád, jako své děti, co udělal za opatření, aby nám pomohl. Z Písma se dovídáme Boží záměr, dovídáme se, co se stalo, že je tolik zla, co máme dělat pro svou záchranu atd. atd. Kopírovat Bibli sem nebudu, tu si fakt začněte číst doma.
Je to dopis dětem, které jsou daleko od otce a který je stále Písmem povzbuzuje, dává jim rady do života a píše, co vše připravuje, než se vrátí a budou zase, jako jedna rodina pospolu. Proto je ta Bible, víte?
Když budete někde daleko, třeba celý život od rodiny a dostanete dopisy od táty, tak co uděláte? Schováte si je a opakovaně si v nich budete číst.

Karle a Vy jste ateista, nebo jak je to s Vámi? O co Vám jde? Pokud se chcete přiblížit k Bohu, nemusíte se za to stydět a schovávat se za posměšný a pochybovačný postoj. Zkuste být upřímný. mama

Hanka - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re : Brainwashing

Tak najednou jsem žena, která se dokáže zamyslet. Proč asi? Co způsobilo tu změnu Vašeho postoje? To víte nejlépe sám a já to tuším. Ne, nebojím se veřejně odpovídat na Vaše dotazy, ale obávám se Vašich reakcí na mé odpovědi. Mnohdy Vám totiž budou připadat absurdní a nepřijatelné a podle toho budou vypadat i Vaše reakce. Proto jsem chtěla naši debatu přesunout do soukromé sféry, kde byste se snad projevoval jinak, vzhledem k tomu, že už byste neměl publikum. Ale na to asi nemáte odvahu.

Paní mama mě předběhla a ujala se vysvětlení ohledně zvířat v arše. Moc jí za to děkuji! Pročítala jsem si ten odkaz, který přiložila a plně se s tím vysvětlením ztotožňuji. Nevím, jak se Vám to bude zamlouvat, Karle, ale já bych to lépe nevysvětlila. Nikdy jsem ty údaje nepropočítávala, takže bych Vám jen stěží poskytla uspokojivější vysvětlení. Pokud Vám nebude stačit toto, tak nemá smysl namáhat se s něčím dalším ohledně tohoto tématu.

Hanka - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re : Brainwashing

Milý pane Karle, na tom, že se Eva chtěla nad něčím zamýšlet, nebylo vůbec nic špatného. Divím se jen, že tu samou potřebu neměl Adam. Špatný ale byl zdroj, ke kterému šla. Nebo přesněji řečeno, kterému naslouchala. Bůh nám všem (dokonce i ženám!) dal rozum k tomu, abychom jej používali. Určitě jsme nedostaly hlavu jenom na nošení klobouku :-) Problém však nastává tehdy, když tím svým rozumem jdeme proti Bohu a snažíme se Ho obejít. Nikoli, Eva netoužila po nesmrtelnosti – tu už měla :-) Jí právě hrozilo, že o ni přijde ochutnáním toho plodu, který s jablkem neměl zhola nic společného. Plody, o kterých je zde řeč, rostly pouze na jediném stromě na světě. Ten strom představoval jediné pokušení, kterému mohli podlehnout. V ráji těch možností víc nebylo. Jenže člověk musí mít možnost neposlechnout, aby se ukázalo, jestli vůbec poslouchat chce. Musí mít možnost volby. Ale už první lidé prokázali, že jiné hlasy jsou pro ně lákavější, než ten Boží. Přestože byli dopředu varováni, že neuposlechnutí přinese smrt, nedbali na to. Vždyť, co udělal Adam, když mu Eva dala ochutnat? Vzal si bez řečí také. Proč jí v tom nezabránil, když stál hned vedle ní? Jestli jste si ten příběh v Bibli četl, tak Vám jistě neuniklo, že tam je: „Vzala tedy z jeho plodů a jedla, dala také svému muži, který byl s ní, a on též jedl.“ (Gn 3,6) Vidíte, že Adam proti jejímu počínání vůbec nic nenamítal, přestože ji od začátku sledoval a dokonce se na jejím činu aktivně podílel.

A když se jich pak Bůh ptal, co to provedli, začali bez okolků svádět vinu jeden na druhého. Eva svedla svoji vinu na hada, ale Adam jde ještě dále, když říká: „Žena, kterou jsi mi dal, aby při mně stála, ta mi dala z toho stromu a já jsem jedl.“ Adam rovnou obvinil Boha z toho všeho a tak je tomu dodnes. „Já za nic nemohu, moje vina to není, za všechno mohou ti druzí.“ Nebo ještě lépe – Bůh. A tak stále platí, že každý, kdo poslouchá někoho jiného než Boha (který sám určil cestu, která vede zpět k životu), propadá Božímu odsouzení.

A klobouky nenosím. K džínám se to nehodí.




Karel - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re : Brainwashing

Stejné klima. To mne nenapadlo. Ale když se nad tím zamyslím, tak takový lední medvěd potřebuje sníh a led a tuleně, a takový lev zase teplo. Jedině, že by lední medvěd žil na Araratu a lovil tuleně horských ples. Ještě, že v těch loužích žily ryby, aby tuleni přežili. No prostě v Edenu žádná biodiverzita neexistovala, zvířata tam nebyla závislá na svém přirozeném prostředí. A jestli se nepletu, tak Eden na severní či jižním pólu neležel. Jinak kreacionisté mají v rukávu ještě jednoho trumfa. A tím je, že spousta nových druhů zvířat prostě vznikala přímo na arše. Ptakopysk vznikl křížením kachny, hada a krtka. Nechci domyslet jak by vznikl orangutan. Myšlenka křížení Noa se šimpanzem mi připadá tak trochu nemístná.

Na své otázky ohledně těch mečů a pokolení jsem samozřejmě odpověď nedostal a ještě jsem se dozvěděl, že jsem prašivý pes a svině. A právě toto by mne opravdu zajímalo. Nemyslete si, že jsem přišel na zem uvést pokoj; nepřišel jsem uvést pokoj, ale meč. Neboť jsem přišel postavit syna proti jeho otci, dceru proti matce, snachu proti tchyni; Mt 34

Kdo klepe na dveře, může vstoupit a poznat Boha. Souhlasím, ale to poznání se naštěstí neděje pomocí svaté knihy.

Karel - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re : Brainwashing

S tou duší - paní Hanka mne přesvědčila, že se v svaté knize o ní píše. Dokonce citovala. A také se tam někde píše o tom, že mrtví z hrobů budou o vzkříšení vstávat. Tak mne jen tak napadlo, proč, když duše se suchými kostmi nemá nic společného.

A na navíc Ježíš sliboval, že - Amen, pravím vám, že nepomine toto pokolení, než se to všechno stane. Jestliže tedy Ježíš kázal konec světa, kterého se měla dožít ještě jeho generace, neznamená to, že se mýlil?

No vida, Hospodin chce krev, když se nepřátelé staví do odporu proti bohu izraelitů. Stejné to je i v Koránu - Hospodin je pro Korán modlou. Všechno zlo světa je založeno na náboženské nesnášenlivosti. Přitom každé náboženský systém má v sobě vynikající řeči o lásce k bližnímu - včetně Koránu.

Já nejsem proti moudrým slovům svatých knih, mě vadí fanatismus, s jakým se ty svaté knihy prezentují. Slova apoštola Pavla jsou samozřejmě krásná.

Důležitá je láska a postoj srdce, ale víra ehmm, ehmm. A Bibli si občas čtu. A dokonce vím, že Ježíš nepřišel na zem šířit pouze lásku, ale také
nepokoj a meč.

Řekl jim: „Nyní však, kdo má měšec, vezmi jej a stejně tak i mošnu; kdo nemá, prodej plášť a kup si meč. Lk 22, 36
Nemyslete si, že jsem přišel na zem uvést pokoj; nepřišel jsem uvést pokoj, ale meč. Neboť jsem přišel postavit syna proti jeho otci, dceru proti matce, snachu proti tchyni; Mt 34

mama - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re : Brainwashing

Karle, Bible je psaná historicky, také v proroctvích, v symbolech a v předobrazech. Bible se nedá číst, jako nějaký román z červené knihovny. Bible je při čtení náročná na přemýšlení, na porozumění a je potřeba pomocník, kterého slíbil pán Ježíš a to je Duch svatý.
Mám dojem, že věřícím lidem ten dar víry závidíte, protože jej nemáte a koupit se nedá.